PS5 Reviews

De Playstation vijf is de nieuwste spelcomputer van Sony. Na het succes van de vorige edities in deze serie zat elke gamer met smart te wachten tot er eindelijk weer een nieuwe versie uit kon komen. Het aanschaffen van deze spelcomputer is in het begin erg lastig geweest. Dit komt doordat er weinig aantallen maar beschikbaar werden gesteld voor de meest bekende elektronica zaken in Nederland. Hierdoor is de run op deze spelcomputers erg hoog en is het lastig om er 1 te bemachtigen. Op de Playstation vijf is het weer mogelijk om met een controller te spelen. Deze controller heeft vier knopjes aan de rechter en linker kant, twee joysticks en vier knoppen aan de achterkant. Door middel van deze knoppen zijn er erg veel mogelijkheden om je personage uit de game te kunnen bewegen. De controller is bij deze versie van de Playstation een stuk verbeterd. Zo zijn er extra tril functies toegevoegd en is de vorm iets veranderd zodat die beter in de hand ligt. Dit is erg belangrijk om de game ervaring te verbeteren en ervoor te zorgen dat je meerdere uren kan spelen zonder problemen. De Playstation 5 heeft naast een nieuwe controller ook een aantal nieuwe games. Deze games zijn alleen verkrijgbaar op deze spelcomputer. Dit zorgt ervoor dat je toegang krijgt tot exclusieve games waar vele andere gamers jaloers op zullen worden. Wanneer je de PlayStation vijf hebt gekocht is het eenvoudig aan te sluiten op je tv. Met een simpele HDMI kabel ben je binnen een paar minuten al gereed om te kunnen spelen. Daarnaast heb je ook nog een stopcontact in de buurt nodig om de voedingskabel van de spelcomputer van stroom te voorzien. Meer dan deze twee kabels zijn er niet nodig om te kunnen beginnen met spelen. Klik hier om er meer over te weten.

De Playstation vijf heeft een aantal verbeteringen vergeleken met zijn voorgangers. Dit zit hem zowel in de software als in de hardware van de spelcomputer. Het belangrijkste verschil met alle andere spelcomputers op de markt is dat het met de PS5 mogelijk is om games op 4k of 8k te spelen. Wanneer je games op deze kwaliteit zal afspelen zal je niet kunnen geloven hoe mooi alles afgewerkt is. Dit kan je testen door bijvoorbeeld naar bomen te kijken. De toppen van bomen zijn bij lagere resoluties vaak slordig afgewerkt. Bij de Playstation vijf zullen deze toppen net echt lijken. Daarnaast zit er in deze spelcomputer ook nog een nieuwe SSD kaart en processor in. Deze hardware zal ervoor zorgen dat de spellen sneller opstarten en afsluiten en je minder lang hoeft te laden. Dit is vooral erg fijn als je tussen twee verschillende games wisselt tijdens het spelen. Je zou het niet verwachten, maar Sony heeft zelfs het geluid verbeterd in deze versie. Het geluid is zo ontwikkeld dat je precies hoort waar iets gebeurd in de game. Bijvoorbeeld als er iemand links van je loopt hoor je dat ook aan die kant door het geluidsverschil. Dit is vooral erg handig als je competitieve games speelt. Om optimaal gebruik te kunnen maken van deze functie is het wel belangrijk om een hele goede headset of audio boxen aan te schaffen. Het normale geluid van je tv of een goedkope headset zullen deze functie niet ondersteunen. Al met al zorgt deze nieuwste versie van Sony dus voor een flink aantal verbeteringen. Al deze verbeteringen zullen ervoor zorgen dat je veel meer het gevoel hebt dat je daadwerkelijk in de game zit. Deze extra beleving is voor gamers vaak veel waard. Het is misschien een flinke investering, maar het is zeker elke euro waard. Klik hier om er meer over te weten.

De Playstation is een spelcomputer van het bedrijf Sony dat al sinds het jaar twee duizend de markt veroverd. Na de opkomst van de eerste spelcomputer heeft het vier nieuwe versies gemaakt waar de Playstation vijf dus de nieuwste versie van is. Sony zorgt ervoor dat bij elke release de gamers weer verbaasd zijn over wat er allemaal mogelijk is met hun nieuwe spelcomputer. Aller eerst is het natuurlijk mogelijk om je in je eentje verschillende avontuur spellen te spelen. Hierbij word je meestal op pad gestuurd om een bepaalde missie te voltooien. Veel games van de Playstation vijf hebben ook functies dat het mogelijk maakt om samen deze missies te voltooien. Wel moet je hiervoor een extra controller aanschaffen. Het is niet mogelijk om met meerdere spelers op 1 Playstation controller te spelen. Naast het offline spelen is het ook mogelijk om online te gaan met de Playstation vijf. Hierbij kan je andere online spelers uitdagen of kan je samen spelen in teams om de vijand te verslaan. Vrijwel alle games die uitkomen voor deze versie bevatten wel een online functie om te spelen met gamers uit de hele wereld. Om online te kunnen spelen moet je wel een abonnement afsluiten bij Sony. Dit kan je per maand betalen of gelijk voor een heel jaar. Wanneer je een heel jaar online koopt zal je ook korting krijgen. Heb je geen creditcard waarmee je dit kan betalen of vind je het eng om je bank aan deze spelcomputer te koppelen? Dan is het ook nog altijd mogelijk om een PS cadeaukaart in een speelgoed winkel of in een supermarkt te kopen. Hiermee kan je ook een online lidmaatschap aanschaffen om van alle functies gebruik te maken. Let bij de aankoop van deze kaarten vooral op acties. Bijvoorbeeld tijdens black Friday is het mogelijk om deze kaarten met mooie kortingen aan te schaffen en dus goedkoop online te kunnen spelen. Klik hier om er meer over te weten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *