Met deze spelletjes overleef jij de avondklok

We kunnen gelukkig zeggen dat we het ergste achter de rug hebben. De eerste zonnige dagen zijn inmiddels al weer begonnen, het is langer licht en we kunnen uitkijken naar de zomer. Of dit al een zomer wordt waarbij we weer als vanouds op een terras een biertje kunnen drinken of met een grote groep mensen naar een evenement of festival kunnen dat hangt af van de volgende periode. Het kabinet legt strenge maatregelen op en probeert ondertussen het vaccineren van de kwetsbare groep Nederlanders op gang te brengen. Een van die strenge maatregelen waar we ons voorlopig nog even aan moeten houden is de avondklok. Tussen 21:00 uur en 04:30 uur mag je niet buiten zijn. Wij hebben een aantal spelletjes gevonden die jou helpen bij het overleven van de avondklok!

30 seconds

30 seconds is een spel waarbij je in teams in 30 seconden 5 woorden moet omschrijven zonder dat woord te noemen. Hierbij mag je bijvoorbeeld ook geen gebaren gebruiken of de vertaling van dit woord gebruiken. Geweldig om te zien hoe de een rustig blijft maar anderen in totale paniek beginnen te ratelen en na 30 seconden weer eens adem halen.

Scrabble of online Wordfeud

Woorden met een Q, woorden met een x, woorden met een c en woorden met een q. Makkelijk zijn ze niet maar als jij deze woorden uit je mouw schud heb je een goede kans om Scrabble te winnen. Ook online is dit spel te spelen tegen vrienden, kennissen, familie of wild vreemden. Lijkt de gene aan de andere kant van het scherm wel erg goed zou het kunnen dat die gene vals speelt en een online woordenboek gebruikt om woorden op te zoeken. Bij het bordspel Scrabble kan het wel eens tot een discussie komen over het bestaan van een woord. In ieder geval een spel dat je tot diep in de nacht kunt spelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *