De Playstation 5 is in twee varianten beschikbaar

PS5

Als je plannen hebt de PlayStation 5 te kopen, dan heb je twee opties. Je koopt of gewoon de reguliere uitvoering met een schijfstation, je kunt echter ook kiezen voor de PS5 Digital Edition. Hoewel er verschil bestaat tussen beide uitvoeringen, zijn ze in beginsel toch identiek.

PS5

Beide Playstation 5 uitvoeringen in de kern identiek

De Digital Edition is wat slanker afgezet tegen de PS5 met schijfstation. Dat neemt niet weg dat de kern van beide uitvoeringen precies hetzelfde zijn. De opslagopties, de grafische weergave en de processor; ze zijn identiek. Dat geldt eveneens voor de Zen-2 processor en de aangepaste SSD’s. Dat laatste betekent dat er van laadtijd amper nog sprake is. Dat geldt voor zowel de Digital Edition als voor de variant met schijfstation.

PS5 Games inruilen en uitlenen

Kijk je naar de Digital Edition, dan zie je een PS5 zonder schijfstation. Je koopt de games nu gewoon digitaal. Het betekent echter ook dat je nu alleen kunt streamen en dus niet meer vanaf schijf af kunt spelen. Omdat van een schijfstation geen sprake is, is de PS5 Digital Edition behoorlijk goedkoper in aanschaf. Kies je voor de PS5 met schijfstation, dan heb je een PS5 inclusief een Blu-ray speler. Je speelt de games vanaf fysieke schijven en bent in staat met deze uitvoering Ultra HD-films te bekijken. Je kunt de games inruilen, verkopen en uitlenen. Dat lukt niet met de digitale uitvoering van de PlayStation 5. Overigens geldt voor de PS5 met schijf dat zo goed als elke PS4 game achterwaarts compatibel is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *