Altijd voldoende ruimte op je pc

Azerty

Het overkomt iedereen wel eens, je wilt iets opslaan op je computer en de harde schijf is vol. Eigenlijk wil je er niets vanaf gooien, met een extra schijf erbij zou je van het probleem verholpen zijn. Een externe harde schijf is de oplossing voor je probleem, maar wat voor soort of beter gezegd welke schijf heb je precies nodig? Op de harde schijf van een computer staat in ieder geval de besturing van je computer, op een schijf buiten je systeem zou je muziek en films kunnen opslaan. 

Azerty

Verschillende soorten schijven

Ook op het gebied van een externe schijf heb je verschillen, in de meeste gevallen is de schijf verbonden door een USB kabel of doormiddel van het netwerk bij je thuis. Verschil in werking is er ook wel degelijk, er bestaat een uitvoering in harddisk en SSD. Een harddisk bestaat uit meerdere metalen schijven die snel ronddraaien, een arm leest de data. Dit is ook het geluid wat je soms hoort als je computer aan het laden is. Een SSD schijf zitten geen bewegende onderdelen in, maar een heleboel kleine transistors. 

Welke schijf is sneller?

Er zitten aan een externe harde schijf voor en nadelen, een SSD schijf is sneller dan een harddisk model. Ook is de schijf meer schokbestendig, nadeel van de schijf is dat deze wel duurder is in aanschaf. Het aantal schrijfbewegingen is eindig, dit betekend dat de schijf op den duur versleten zal zijn. Er gaan wel een aantal jaren overheen voordat dat aan de orde is. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *