3 Feiten over het gebruik van LED-lampen

Er was ooit een tijd dat verlichting veel energie opslurpte. Met de technologische vooruitgang van LED-lampen is dit een kwestie van het verleden. De afgelopen decennia hebben fabrikanten van LED-lampen enorme ontwikkelingen ondernomen, om LED spaarzaam en kosteneffectief te maken voor elke toepassing in huis. Om de vele energiezuinige verlichtingsoplossingen van LED-lampen  te begrijpen, hebben we hier enkele feiten op een rijtje gezet.

De Lumens rating

Terwijl de keuze aan lampen blijft groeien, is het ingewikkelder dan ooit om een lamp naar jouw wens aan te schaffen. Daar hebben de fabrikanten tegenwoordig een oplossing voor gevonden. Alle lampverpakkingen worden nu gestandaardiseerd met etiketten die het veel gemakkelijker zullen maken om LED-lampen te kopen, met behulp van de indicator ‘lumen’, die de hoeveelheid ‘watt’ zal vervangen. Lumen staat namelijk voor de hoeveelheid licht die door een lichtbron wordt uitgestraald en geeft meer informatie over de helderheid van een lamp.

Insecten worden niet aangetrokken door UV-vrije LED lampen

Als je op zoek bent naar verlichting die geen insecten aantrekt, dan kies je voor UV-vrije LED-lampen. Zoals de naam al doet vermoeden, geven deze lampen geen ultraviolet licht af, waarvan bekend is dat het insecten aantrekt. Wil je hier dus geen last van hebben, controleer het etiket van de verpakking voor UV-informatie.

Het directe en dimbare LED-licht

Terwijl CFL’s en buisvormige fluorescentielampen flikkeren en moeten opwarmen alvorens gebruik, bereiken LED-lampen, net als gloeilampen, volledige verlichting op het moment dat ze worden ingeschakeld. Daar komt bovenop dat LED-lampen een constant licht straalt dat niet flikkert. Bovendien zijn de meeste versies LED-lampen dimbaar. Hiervoor heb je wel een dimbare schakelaar nodig. Wil je weten wat jij nodig hebt voor dimbare verlichting in je woning? Kijk op schakelmateriaal kopen bij goedkopermetschakelmateriaal voor meer informatie. Houd er wel rekening mee dat voordat je een LED-lamp koopt die je wilt dimmen, je ervoor zorgt dat je de verpakking controleert om er zeker van te zijn dat de lamp die je hebt gekozen dimbaar is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *